Behandelingen

S.t.e.r. therapie

Duur - 1u

Stimuleren Toevoegen Energie Reguleren
De S.T.E.R therapie is een energetische holistische benadering van voetreflexologie. Het is dus een andere benadering dan de klassieke voetreflexologie. De S.T.E.R therapie is ontstaan vanuit het idee dat je voeten energie opnemen vanuit de aarde en zo alle energiebanen, die zich in je lichaam bevinden, bevoorraden. De energiebanen bestaan uit verschillende punten die op de voetzolen terug te vinden zijn. Door met zachte druk deze punten te behandelen gaat de doorstroming in de energiebanen bevorderd worden.
De essentie van de S.T.E.R Therapie is het stimuleren van de energiebanen door toevoegen van positieve energie om zo het lichaam te reguleren.
Als de energie niet goed meer stroomt ontstaat er een blokkade en is dit voelbaar op bepaalde punten van de voetzolen.

De behandeling bestaat uit het opsporen van blokkades door 71 punten op de voetzolen te checken op te kort aan energie. Door deze handeling geven we het hele organisme een stimulans. Nadien gaan we deze blokkades behandelen gevolgd door ev. specifieke klachten. Dit gebeurt door een stimulerende en regulerende impuls te geven. Er treedt een zelfhelend vermogen op en de energie kan weer stromen. Er worden geen diagnoses gesteld het gaat om het opsporen en vaststellen van energieblokkades. Belangrijk is dat de therapeut vanuit zijn positieve gevoel en intentie werkt.
Verschillend van de klassieke voetreflexologie is dat men geen stevige druk uitvoert maar met zachte druk behandelt. De behandeling mag niet pijnlijk zijn. Het is daardoor dat de therapeut de prikkel waarneemt van de energieblokkade en niet de cliƫnt.